Ольга Стрілець, завідувач лабораторією ДОЕНЦ, долучилася до Міжнародної конференції «Неформальна освіта»

25 листопада на кафедрі екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася міжнародна конференція присвячена обговоренню програми неформальної освіти для підлітків, розробленої фахівцями кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ у рамках Екопроекту від посольства Фінляндії в Україні «Збереження біорізноманіття: знати і діяти».
Програму пілотували дитячі центри Карітас з різних регіонів України.
Організатори заходу: кафедра екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, БО «Благодійний фонд «КарітасЧернівецької Епархії».
Керівник проекту: Марія Федоряк – доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ.
Учасники конференції: представники Благодійного фонду «Карітас Чернівці», посольства Фінляндії в Україні, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА, пілоти-тренери дитячих центрів Карітас з різних регіонів України, науковці з вітчизняних і закордонних вузів, представники БМАНУ та Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, вчителі шкіл і ліцеїв, представники екоцентрів і закладів позашкільної освіти.
Програма заходу була така:
– презентація програми неформальної освіти для підлітків «Збереження біорізноманіття: знати і діяти»;
– Звітування тренерів (співробітники дитячих центрів «Карітас»);
– виступ експерта з питань збереження біорізноманіття проф. Пера Ангельстама (Шведський аграрний університет) за темою «Біорізноманіття очима науковців Скандинавії» (онлайн).
Наприкінці заходу було проведено майстер-клас, протягом якого кожен учасник мав можливість навчитися виготовляти прості пляшкові моделі мікрокосми та вирощувати мікрозелень у домашніх умовах.
Дякуємо організаторам конференції за корисну та цікаву інформацію!
Догори