Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу молодіжних проєктів з енергозбереження «Енергія і середовище» у 2021-2022 н.р.

У лютому 2022 року Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з громадською організацію «Екологічний клуб «Еремурус» провели фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Енергія і середовище» під гаслом «Збережемо енергію – збережемо Планету!».
Конкурс проводився з метою пошуку й підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до навчально-практичної діяльності з проблем енергоефективності та раціонального використання ресурсів.
Всього надійшло 208 проєктів за 5 номінаціями (152 – учнівських та студентських робіт, 56 – педагогічних).
Донеччину на Конкурсі представили вихованці гуртка Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Ландшафтний дизайн з елементами комп’ютерного проєктування», студенти Краматорського вищого професійного торгово-кулінарного училища: Світлана Петренко, Єва Сапожко, Тетяна Решетняк та Роман Костильов (науковий керівник – Василь Шубчинський).
На підставі висновків журі конкурсу місця розподілено наступним чином:
І місце – Світлана Петренко з роботою «Дослідження гідродинамічних характеристик біофільтра» (номінація 4 для студентів: проєкт «Біоінженерія та зміна клімату»);
ІІ місце – Роман Костильов з роботою «Оцінка ефективності використання деревної тирси у якості сорбенту для очистки стічних вод» (номінація 4 для студентів: проєкт «Біоінженерія та зміна клімату»);
ІІІ місце – Єва Сапожко з роботою: «Підвищення корозійної стійкості бетону від морської води» (номінація 2: проєкт «Моє енергетичне рішення для протидії зміни клімату»).
Вихованці нагороджені дипломами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України в номінаціях учнівських робіт.
Радіємо за досягнення дітей та бажаємо подальшого успіху!
Догори