Участь працівників ДОЕНЦ у Національному Форумі

23-24 листопада 2021 року відбувся IX Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» у м. Київ на платформі ZOOM у режимі онлайн.
Ключова тема Форуму 2021 року – екологічно дружні технологічні рішення для місцевих громад щодо поводження з відходами.
Організатор Форуму: Всеукраїнська екологічна ліга (ВЕЛ). Захід проводився за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України у співпраці з партнерськими організаціями: Корпорація «SiGroupConsort. Ltd.», Центру екологічної освіти та інформації.
Метою Форуму є визначення в Україні проблем та шляхів подолання критичної ситуації у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами на регіональному рівні та у місцевих громадах, формування нормативно-правової бази щодо управління відходами, впровадження природоохоронних ініціатив та проєктів, сприяння залученню інвестицій у сферу перероблення відходів, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій довкілля, впровадження засад збалансованого (сталого) розвитку в Україні.
23 листопада Форум відкрила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко. З привітальним словом до учасників Форуму звернулися Руслан Стрілець, т.в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Олег Бондаренко, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування та Дмитро Заруба, т.в.о. голови, перший заступник Голови Державної екологічної інспекції України.
Цьогоріч в роботі маштабного екологічного заходу взяли участь понад 250 осіб. Це представники органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, науковці, освітяни, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони довкілля, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.
В роботі Форуму взяли участь педагогічні працівники Донецького обласного еколого-натуралістичного центру, які є членами ВЕЛ: керівник гуртка Олена Войтенко, голова Лиманського осередку ДРО Всеукраїнської екологічної ліги та методист Наталія Рикунова, голова Покровського осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта».
Найцікавішим під час Форуму була участь в роботі круглого столу «Інформаційна політика та інструменти діджиталізації, освітньо-виховна робота і просвіта для розв’язання проблем поводження з відходами для збереження довкілля», в якому взяли участь Олена Пащенко, координатор Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», старший науковий співробітник Інституту проблем виховання НАПН України з виступом «Використання методів діджиталізації під час проведення тренінгових занять з питань поводження з відходами: досвід Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», Олена Барабанова, кандидат педагогічних наук, вчений секретар Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з доповіддю «Досвід реалізації програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 рр.», Олена Войтенко, вчителька-методистка, вчителька початкових класів Лиманського НВК з доповіддю «Взаємодія вчителів, батьків та громадських організацій у формуванні екосвідомості підростаючого покоління».
Дякуємо організаторам за змістовний захід та отримані нові знання і корисну інформацію.

Догори