Стартував Тиждень енергозбереження в ДОЕНЦ

Рішення відзначати 11 листопада Міжнародний день енергозбереження з’явилось за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE у квітні 2008 року. Відразу участь у проєкті побажало взяти 20 країн, що дозволило цьому дню отримати статус міжнародного.
Головна мета Дня енергозбереження – привернути увагу влади та громадськості до поновлюваних джерел енергії та раціонального використання ресурсів. Економія енергії дозволяє суттєво знизити забруднення навколишнього середовища.
Заходи з економії енергоресурсів в два з половиною – три рази дешевше, ніж виробництво і доставка споживачам такої ж кількості знову отриманої енергії, отриманої з традиційних джерел, які забруднюють довкілля.
Сьогодні російські агресори знищують нашу енергетичну інфраструктуру, але Україна вимушена не тільки вижити у таких надскладних умовах, а і знищувати ворога до дня Перемоги.
Тому, ДОЕНЦ, за допомогою інформаційних та агітаційних заходів проводить «Тиждень енергозбереження», щоб не тільки наша учнівська молодь, а і дорослі могли дізнатись про способи енергозбереження та доступні поновлювані джерела енергії, довідатись чому важливо економити енергію.
Надсилайте у коментарі, які заходи ви проводите задля енергозбереження!

Догори