Радіємо перемозі! Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму

З 08 по 10 лютого 2022 року Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Національним університетом біоресурсів і природокористування України, низкою академічних установ НАН України, за підтримки Державного підприємства «Український інститут інлетектуальної власності» (ДП «Укрпатент») та Президії Національної академії наук України, проведено фінальний етап Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (у віковій категорії 16-23 роки) (далі – Конкурс).
Цього року ІІ етап організовано у очному форматі. На фінал запрошені 122 конкурсанти з 118 авторськими проєктами. Змагались офлайн 35 проєктів (36 учасників).
Донеччину на Конкурсі представили вихованки гуртка Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Ландшафтний дизайн з елементами комп’ютерного проєктування»: Світлана Петренко, Єва Сапожко, Тетяна Решетняк, студентки Краматорського вищого професійного торгово-кулінарного училища (науковий керівник – Василь Шубчинський).
Журі конкурсу провело експертну оцінку проєктів під час постерного захисту за категоріями: біологія, ресурси енергозбереження, екологічно безпечні технології та прикладна екологія, фізика, хімія, медицина та охорона здоров’я, сільськогосподарське дослідництво та винахідництво, науки про Землю (географія, геологія), психологія, інженерні науки, комп’ютерні науки та штучний інтелект – та визначило переможців і призерів змагання.
За рішенням журі Світлана отримала диплом ІІ ступеня відповідно до розподілу призових місць, а також цінні подарунки і приз від Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, ДП «Укрпатент» та Президії Національної академії наук України. Єва та Тетяна вибороли почесні ІІІ місця та були нагороджені тематичними книгами.
Нагороди вручали від НЕНЦ: директор, доктор педагогічних наук, професор Вербицький Володимир Валентинович, заступник директора Кацурак Вікторія Петрівна; від ДП «Укрпатент»: Голубєва Ксенія Євгеніївна, начальник відділу підготовки і перепідготовки та підвищення кваліфікації Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», Гуро Наталя Миколаївна, провідний спеціаліст відділу підготовки і перепідготовки та підвищення кваліфікації, Осадчук Лев Сергійович, провідний спеціаліст відділу підготовки і перепідготовки та підвищення кваліфікації.
Всім супроводжуючим особам і присутнім керівникам авторських проєктів, що були представлені на очному змаганні, вручені Подяки НЕНЦ.
Догори