Продовжуємо оптимальний шлях формування професійної компетентності!

Минув перший місяць 2024 року, а марафон безперервного саморозвитку педагогів нашого закладу продовжується.
11 січня 2024 року в дистанційному форматі для відповідальних за організацію виховної роботи ТГ, ЗЗСО та ЗПО, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти відбувся інструктивно-методичний семінар «Здобутки 2023 і перспективи 2024». Учасниками семінару стали понад 284 освітян області, відповідальних за організацію виховної роботи на місцях, в тому числі і педагоги Донецького обласного еколого-натуралістичного центру
11-12.01.2024 методисти ДОЕНЦ (Людмила Березовська та Наталія Рикуново) долучилися до онлайн конференції «Надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу: потреби та можливості»
Мета якої – проаналізувати засади психологічної підтримки всіх учасників освітнього процесу, які особливо актуальні в умовах війни, ознайомитись із поняттям резильєнтність, розглянути практики для для психологічної підтримки, звернути увагу на нагальні проблеми, знайти способи їх вирішення та отримати взаємопідтримку.
17-18.01.20244 методичною службою видавництва «Ранок» проведено два вебінари:17 січня «Технології екологічного виховання — основа екологічної свідомості майбутнього покоління (біологія, хімія)»; 18 січня «Наука в дії: дослідження на уроках природничих дисциплін» до роботи яких долучилися педагоги центру (Лариса Боєнко, Ольга Стрілець та Наталія Рикунова).
19-20 січня 2024 року проведена онлайн конференція «stem-освіта: перспективи та можливості для ефективного навчання», мета якої розглянути питання актуальності STEM-освіти в умовах сьогодення, шляхи її залучення в освітній процес, розглянути конкретні ідеї та способи реалізації актуальних проєктів. До участі в конференції долучилася і методист центру Наталія Рикунова.
23 січня 2024 відбувся ІІ Обласний форум «Простір сучасної позашкільної освіти», організований Полтавським національним педагогічним університетом ім. В.Г. Короленка. Форум налічував понад 100 учасників. Проводився у двох форматах онлайн та офлайн, зібрав небайдужих фахівців не лише педагогічної галузі, а й інших сфер діяльності. Долучилася до форуму і методист ДОЕНЦ Людмила Березовська.
У межах співпраці з Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання (еколого-натуралістичний підрозділ) та Одеським державним аграрним університетом на базі факультета ветеринарної медицини (Гурток «Біологія тварин з основами ветеринарної медицини» – керівник гуртка, завідувач кафедри нормальної і патологічної морфології та судової ветеринарії, кандидат ветеринарних наук, доцент Коренєва Жанна Борисівна), разом з вихованцями цього гуртка Капустою Іллею та Маркаряном Марко був розроблений при спільному науковому керівництві з співробітниками ДОЕНЦ Мєнафовою Юлією та Шубчинським Василем командний науково-дослідницький проєкт. 13.01.2024 року він був зареєстрований до участі у обласній конференції «Біологічні дослідження та винахідництво» і науково-технічний конкурс «Eкo-Техно Україна» – національний етап Міжнародної науково-технічної виставки Regeneron ISEF-2024.
Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України та Тернопільським обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді 31 січня 2024 року проведено Авторську педагогічну майстерню «STEM – світ інноваційних можливостей: досвід роботи закладів загальної середньої та позашкільної освіти Тернопільщини». У заході взяло участь понад 200 педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, науково-педагогічні працівники з різних регіонів України. Долучилися до педагогічної майстерні і педагоги ДОЕНЦ Наталія Рикунова, Ольга Стрілець
А ще наші педагоги в січні долучалися і до волонтерської діяльності.
Тетяна Куча, керівник гуртків ДОЕНЦ, на локації благодійної організації “Поруч” допомогла в розвантаженні і формуванні гумдопомоги для тварин.
У місті Шостка, Сумської області пройшов дитячий денний табір для діток віком від 6 до 12 років. Керівниця гуртків центру Юлія Горох приєдналася до проведення заходів в межах табору.
Ось таким був січень для педагогів Донецького обласного еколого-натуралістичного центру.
Тож продовжуємо оптимальний шлях формування своєї професійної компетентності.
Догори