Підсумки обласного природоохоронного конкурсу «День Землі»

Турбота про нашу планету – важлива місія, яку активно пропагують учасники еко-руху по всьому світу. Вплив людини на навколишнє середовище настільки згубний, що в останні десятиліття ризик екологічної катастрофи збільшився в рази.
З метою привернення уваги підростаючого покоління до проблем турботи про нашу планету з 02 по 19 квітня 2024 року Донецький обласний еколого-натуралістичний центр провів обласний природоохоронний конкурс «День Землі». У Конкурсі взяли участь біля 70 команд з 25 територіальних громад Донецької області, а саме: Білозерської, Гродівської, Лиманської, Мирноградської, Покровської, Торецької, Удачненської, Костянтинівської, Добропільської, Черкаської, Бахмутської, Очеретинської, Курахівської, Сіверської, Краматорської, Андріївської, Святогірської, Шахівської, Селидівської, Слов’янської, Часовоярської, Олександрівської, Вугледарської, Звінівської, Олександрівської.
Конкурс проводився у трьох вікових групах:
• молодша вікова група – 7-10 років;
• середня вікова група – 11-14 років;
• старша вікова група – 15-18 років;
за трьома блоками: творчий, інтелектуальний та практичний.
До участі у виконанні вправи «Фішбоун» на тему «Що загрожує планеті Земля? Що я можу зробити для спасіння планети?» долучалися усі вікові категорії; конкурс малюнків «Матінки Землі» проводився для молодшої вікової категорії; середня та старша вікові категорії долучалися до гри «Земля одна на всіх!» ( на платформі Kahoot ); молодша вікова категорія виконувала завдання «Гурій слів» на тему «Підсніжник — символ надії»; Stem- проєкт «Квіти весни – два брата –підсніжник та пролісок» – макет будови квітки виконувала середня вікова категорія; старша вікова категорія за домомогою цифрових технологій, графічних редакторів створювали комікс про життєвий шлях підсніжника «Ніжність і мужність першої весняної квітки»; всі вікові категорії долучалися до «Місяця Цифрового Прибирання» та Дня довкілля.
Дякуємо усім учасникам і ,не дивлячись на отримані вами результати, ми пишаємося вами. Тому що екологічна складова дуже важлива для усіх нас.
Протоколи результатів http://www.donoenc.com.ua/protokoly/
Нагородна атрибутика буде опублікована 10.05.2024 http://www.donoenc.com.ua/nahorody/
Догори