Підсумки обласного етапу Всеукраїнського природоохоронного конкурсу “Годівничка”

Обласний етап Всеукраїнського природоохоронного конкурсу “Годівничка” (далі – Конкурс) проводився Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром у період з грудня 2022 року по березень 2023 року.
До участі у конкурсі повинні були надаватись звіти про проведення природоохоронної акції “Годівничка” у регіонах та закладах освіти Донецької області, які повинні висвітлювати усі три кроки проведеної роботи:
І крок – вивчення орнітофауни своєї місцевості, складання каталогів птахів, визначення місць, де птахи зустрічаються найчастіше, виготовлення годівниць та заготівля кормів;
ІІ крок – розвішування годівничок та здійснення підгодівлі птахів;
ІІІ крок – проведення свята, на якому підводяться підсумки конкурсу.
Для участі у конкурсі надійшло 291 робота з 23 громад області, з них лише 45 робіт повністю відповідають умовам конкурсу, 49 – заслуговують певної уваги. Усі інші учасники подали на конкурс лише окремі малюнки, світлини чи поробки.
Найбільше робіт надійшло від учасників І вікової категорії (6-11 років) – 194, ІІ вікової категорії (12-17 років) – 74 робіт, ІІІ вікової категорії (дорослі) – 11 робіт, IV вікової категорії (змішані групи) – 12 робіт.
За результатами конкурсу, 25 робіт посіли перше місце, 20 робота – друге, 49 робіт – третє місце.
Роботи переможців конкурсу виконані у відповідності до усіх вимог та критеріїв, відрізняються креативним підходом та якістю виконаних робіт, висвітлюють усі кроки проведення конкурсу та охоплюють велику кількість учасників та їх активну участь у масових заходах.
Від гуртків ДОЕНЦ було надано 9 робіт (керівники Нестерова Т.П., Боєнко Л.Г., Шмакова Н.П., Щепіхіна І.Г.), з них тільки 4 відповідали усім критеріям.
Найкращі роботи публікуватимуться на офіційній сторінці ДОЕНЦ у Фейсбуці.

Догори