Підбито підсумки проведення фінального етапу Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму (вікова категорія 12-15 років включно) у 2023 році (змішаний формат)

Відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2023 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 28.11.2022 р. № 1063 та від 03.10.2012 р. № 1068 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2012 р. за № 1748/22060, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді за підтримки Національної академії наук України, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного технічного університету України «Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Києво-Могилянська академія», низки академічних установ НАН і НААН України, 24 – 26 травня 2023 року провів фінальний етап Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму (для вікової категорії від 12 до 15 років включно) в очному і дистанційному форматах. Відповідно до рішення компетентного журі,
НАКАЗУЮ:
Нагородити Дипломами ІІ ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України проєкти призерів Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (для вікової категорії від 12 до 15 років включно):
У категорії (секції) «Біологія»:
1. Проєкт «Дослідження причин збільшення чисельності медуз і наслідків цього процесу для Азовського моря» в категорії «Біологія», автор Лахмоткiна Вікторія Андріївна, вихованка гуртка зоологів Центру позашкільної роботи (ЦПР) м. Краматорськ, здобувачка освіти загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 м. Краматорськ;
2. Проєкт «Інтродуковані види риб в притоках ріки Казенний Торець в околицях міста Краматорськ» в категорії «Біологія», автор Геращенко Даніл Іванович, вихованець гуртка зоологів Центру позашкільної роботи (ЦПР) м. Краматорськ, здобувач освіти загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 м. Краматорськ:
3. Проєкт «Місцеперебування і обмежуючі фактори поширення сколії-гігант Megascolia maculata (Drury, 1773) у м. Краматорську і суміжних територіях» в категорії «Біологія», автор Шталь Ольга Андріївна, вихованка гуртка зоологів Центру позашкільної роботи (ЦПР), здобувачка освіти загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 м. Краматорськ.
Нагородити Дипломами ІІІ ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України проєкти призерів Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (для вікової категорії від 12 до 15 років включно):
У категорії (секції) «Охорона здоров’я»:
1. Проєкт «Здорова тарілка для тебе – користь для довкілля. Як харчуватися без шкоди для планети?» в категорії «Охорона здоров`я», автор Лушпа Мірослава Євгенівна, вихованка гуртка “Відповідальне споживання” Донецького обласного еколого-натуралістичного центру, здобувачка освіти Навчально-виховного комплексу “Сергіївська загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад” Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області.
Догори