Підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток»

З 23 по 30 вересня 2022 року Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром (далі – ДОЕНЦ) організовано та проведено обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток» (далі – Гра) у режимі онлайн.
До участі у Грі долучилося 25 команд, а це 85 учасників загалом з 10 територіальних громад Донецької області, а саме: Удачненської, Краматорської, Очеретинської, Костянтинівської, Святогірської, Мирноградської, Вугледарської, Лиманської, Торецької, Гродівської. Окрім учнівської молоді Донеччини, у заході взяли участь гості-учасники з позашкільних закладів еколого-натуралістичного профілю Одещини та Дніпропетровщини (з Вилківської та Фонтанської ТГ Одеської області та Лошкарівська ТГ Дніпропетровської області).
Гра проходила за трьома складовими: патріотична, екологічна та формування життєво важливих вмінь та навичок. Діти розробляли постери «Листівка воїну», монтували відео «Ми – незламні! Наші кроки до перемоги!», складали авторські легенди про Берегиню, захищали презентації «Екологія у небезпеці», щодня виконували завдання по орієнтуванню на місцевості.
Враховуючи реалії сьогодення, режим проведення заходу все ж надав можливість спілкування за допомогою застосунку Google meet. Учасники змогли презентувати свої авторські легенди про Берегиню, наділивши створену на папері історію нотками душевності, емоційності. Захист презентацій надав можливість не просто продивитися слайди, а й обговорити питання небезпеки для екології та почути думку учасників на несподівані для них запитання.
Всі учасники показали досить гарний рівень підготовки і гідно представили свої навчальні заклади та гуртки, де вони займаються та за підсумками всіх випробувань отримають сертифікати, переможці та призери – грамоти від ДОЕНЦ. Матеріали проведення обласного етапу Гри будуть направлені на участь у Всеукраїнському етапі до Національного еколого-натуралістичного центру.
Такі заходи дають можливість випробувати себе з інтелектуального боку, проявити себе як справжнього патріота – українця, що не боїться жодних перепонів і складностей, бо український дух не зламати і не підкосити, адже ми вміємо вчитися своєму і чужий досвід залюбки переймаємо, готові до всього незвіданого і нового задля власного вдосконалення, щоб бути готовими до нових звершень та перемог.
Ми – українці! Ми – незламні! Ми – непереможні!
Протоколи за посиланням:
http://www.donoenc.com.ua/…/PATRIOTYCHNA_SKLADOVA… (патріотична складова);
http://www.donoenc.com.ua/…/Protokol_Formuvannia… (формування життєво важливих вмінь та навичок);
http://www.donoenc.com.ua/…/Protokol-Ekolohiia-v… (екологічна складова).
Відповідно до наказу про підсумки, нагородна атрибутика (грамоти, сертифікати всім учасникам та подяки керівникам) буде розміщена за посиланням до 05 жовтня http://www.donoenc.com.ua/…/oblasnyy-etap…/
Догори