Підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнського природоохоронного конкурсу “Годівничка”

Обласний етап Всеукраїнського природоохоронного конкурсу
“Годівничка” (далі – Конкурс) проводився Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром у період з листопада 2023 року по березень 2024 року.
До участі у конкурсі надсилалися звіти про проведення
природоохоронної акції “Годівничка” у регіонах та закладах освіти Донецької області, які висвітлювали три кроки проведеної роботи:
І крок – вивчення орнітофауни своєї місцевості, складання каталогів птахів, визначення місць, де птахи зустрічаються найчастіше, виготовлення годівниць та заготівля кормів;
ІІ крок – розвішування годівничок та здійснення підгодівлі птахів;
ІІІ крок – проведення свята, на якому підводяться підсумки
конкурсу.
На Конкурс було надіслано 421 роботу з 28 громад області у чотирьох вікових категоріях, з них саме звітів про
проведення конкурсу з урахуванням усіх трьох оголошених етапів було надіслано 57. У нинішньому сезоні оцінювалися також роботи за окремими номінаціями: «Краща годівничка» (142), «Кращий малюнок» (75), «Краща світлина» (22), «Краща поробка» (14), «Кращий відеоролик» (26), «Кращий фотоколаж» (36), «Кращий літературний твір» (12), «Краща агітаційна листівка» (23), «Кращий сценарій» (14).
Найбільше робіт надійшло від учасників І вікової категорії (6-11
років) – 244, ІІ вікової категорії (12-17 років) – 141 робота, ІІІ вікової категорії (дорослі) – 14 робіт, IV вікової категорії (змішані групи) – 22 роботи.
Оцінювання робіт проводилось відповідно до критеріїв, визначених умовами Конкурсу.
Роботи переможців конкурсу виконані у відповідності до усіх вимог та критеріїв, відрізняються креативним підходом та якістю виконаних робіт, висвітлюють усі кроки проведення конкурсу та охоплюють велику кількість учасників та їх активну участь у масових заходах.
Від гуртків ДОЕНЦ було надано 4 роботи (керівники Нестерова Т.П., Гнибіда С.А., Щепіхіна І.Г.).
Результати Конкурсу http://www.donoenc.com.ua/…/Protokoly-rezultativ…
За результатами обласного етапу планується створення художньо літературного альманаху “Годівничка”, куди увійдуть літературні твори учасників конкурсу, малюнки, листівки та світлини, фото кращих годівничок, на його основі – відеоролик “Годівничка – 2024” та постер “Годівничка – 2024”
із світлин та малюнків учасників обласного етапу, а також окремий збірник сценаріїв масових заходів, присвячених зимуючим птахам.
Нагородна атрибутика буде розміщена за посиланням http://www.donoenc.com.ua/nahorody/
Догори