Обласний семінар

21 лютого 2024 року у режимі онлайн пройшов семінар для відповідальних за еколого-натуралістичну роботу та педагогічних працівників, які працюють за відповідним напрямом діяльності, територіальних громадах Донецької області.
Організатор – Донецький обласний еколого-натуралістичний центр.
Темою семінару було визначено «Говоримо про важливе конструктивно». У семінарі взяли участь представники з 28 територіальних громад області, а саме: Андріївської, Бахмутської, Білозерської, Волноваської, Гродівської, Добропільської, Дружківської, Іллінівської, Комарської, Краматорської, Криворізької, Курахівської, Лиманської, Мар’їнської, Миколаївської, Мирноградської, Нікольської, Новогродівської, Новодонецької, Світлодарської, Святогірської, Селидівської, Сіверської, Слов’янської, Соледарської, Торецької, Удачненської, Часовоярської – всього 88 учасників.
Учасники семінару були ознайомлені з планом обласних організаційно-масових заходів еколого-натуралістичного напряму, а також візуалізували задіяність здобувачів освіти Донеччини у заходах центру. Детально зупинилися на роботі Регіонального осередку дитячого екологічного парламенту у Донецькій області, продемонстрували як організовано педагогічне партнерство, співпрацю та взаємодію з Регіональним ландшафтним парком «Клебан-Бик».
Педагоги області ділилися власними лайфхаками та напрацюваннями щодо особливостей підготовки до конкурсів усіх рівнів та продемонстрували втілення учнівських екологічних проєктів на практиці. Учасники семінару отмирали рекомендації щодо участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Земля-наш спільний дім» у 2024 році в умовах війни.
Загалом семінар пройшов у форматі активної взаємодії, кожен учасник отримав посилання на додаткові ресурси та зміг розширити коло однодумців щодо модернізації та розвитку освітньої діяльності. Визначили продовжувати тісну співпрацю з педагогічними колективами закладів освіти області у еколого-натуралістичному напрямі, що наразі є надважливим у процесі відбудови нашої держави у повоєнний час.
Разом збережемо природу, відновимо регіон, зміцнимо країну!
Все буде Україна!
Догори