Міжрегіональний навчально-практичний форум «Поводження з відходами. Місцевий досвід вирішення регіональних проблем»

Упродовж 1-2 грудня методист Донецького обласного еколого-натуралістичного центру Гнибіда Сергій взяв участь у Міжрегіональному навчально-практичному форумі «Поводження з відходами. Місцевий досвід вирішення регіональних проблем», у якому брали участь керівники бізнес-структур, виконавчих органів територіальних громад, місцевих рад, освітніх установ, громадських організацій та комунальних підприємств, обговорювались сучасні виклики поводження з відходами на сході України.

Учасники форуму ознайомилися з кращими практиками у сфері поводження з відходами, обмінювалися досвідом з імплементації сучасних підходів до подолання критичної ситуації у сфері перероблення відходів.
Окрім того, програма форуму включала:
– семінари з організації системи роздільного збирання побутових відходів,
– огляд технологій перероблення відходів,
– презентацію проєкту сміттєперевантажувальної станції,
– огляд загальноукраїнського досвіду застосування обладнання для сортування та подрібнення відходів.
Особлива увага на форумі приділялась екологічній просвіті населення та вихованню екологічної культури підростаючого покоління.
Організатор форуму – Донецька торгово-промислова палата спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією за підтримки ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.
Догори