Методична робота педагогів ДОЕНЦ упродовж червня

Василь Шубчинський, завідувач відділу екології та природоохоронної роботи та Юлія Мєнафова та Юлія Мєнафова, методист цього ж відділу, опанували курс «Сучасні методи водопідготовки: теотетичні засади і методологія викладання» Центру сучасних водних технологій КІ ім. Ігоря Сікорського (отримали сертифікати).
06 червня педагоги центру: Наталія Рикунова, Тетяна Куча, Олеся Гірка, Ольга Стрілець, Юлія Горох, Лариса Боєнко, Тетяна Колбасіна, Наталія Шмакова, Євгенія Харієнко, Юлія Тугаріна та Людмила Березовська – долучилися до вебінару “Лісові червонокнижні рослини та тварини: заборони щодо використання та торгівлі”. Дізналися про охорону видів, занесених до Червоної книги України, і нормативно-правову базу, яка забороняє їх використання задля отримання прибутку. Всі отримали сертифікати.
Тетяна Куча, керівник гуртків ДОЕНЦ, взяла участь у зустрічі “Травматичні події і діти: вплив, наслідки, механізм самозахисту”, організованої Центром психологічної підтримки “Діти, які потребують допомоги” (для батьків, педагогів і психологів).
13 червня Людмила Березовська, методист ДОЕНЦ, долучилася до Всеукраїнського науково-практичного онлайн-семінару на тему «Освіта в умовах війни: підсумки навчального року 2022-2023».
Успішно завершилася науково-практична конференція «STEM-імпреза: від ідеї до втілення», яка проходила з 26 по 29 червня в режимі онлайн. Учасниками конференції стали біля 170 педагогів з різних областей країни, в тому числі і педагоги ДОЕНЦ Ольга Стрілець та Наталія Рикунова. Протягом 4-х днів педагоги усіх освітніх галузей ознайомилися з неймовірно цікавим досвідом доповідачів щодо впровадження STEАM-навчання в освітній процес. Учасники заходу дізналися як можна використовувати різні підходи та елементи STEM на уроках математики й англійської мови, як проводити навчальний процес за допомогою STEM-програм та підручників у початковій та основній школі, як реалізувати захоплюючі проєкти з використанням міжпредметної інтеграції. Після виконання тестових завдань отримано буде сертифікати про підвищення кваліфікації.
Тож гарного усім відпочинку, хто йде у відпустку, а головне – мирного, щоб прийдешній навчальний рік приніс нам Перемогу і ще більше цікавих та пізнавальних різноманітних педагогічних заходів!
ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!
Догори