Марафон безперервного саморозвитку педагогів

У березні марафон безперервного саморозвитку педагогів нашого закладу продовжився.
13 березня 2024 відбулося засідання педагогічної ради ДОЕНЦ. Тема засідання “Дистанційне навчання: виклики сьогодення, результати, перспективи”.
Продовжувалася співпраця з Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання (еколого-натуралістичний підрозділ). Упродовж місяці завідувач відділу екології та природоохоронної роботи Василь ШУБЧИНСЬКИЙ та методист цього відділу Юлія МЄНАФОВА долучалися до цікавих заходів, які були організовані в гуртку “Біологія тварин з основами ветеринарної медицини” Еколого-натуралістичний підрозділ ООГЦПОіВ. Одна із зустрічей була присвячена екологічній катастрофі планетарного масштабу — загибелі Аральського моря, зневоднення та запустелювання земель у його басейні.
Впродовж 27-28 березня 2024 року Національний еколого-натуралістичний центр разом із комунальним закладом освіти “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” Дніпропетровської області ” та комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» провели два дуже цікавих заходи: авторську педагогічну майстерню “STEM – світ інноваційних можливостей: досвід роботи закладів позашкільної освіти Дніпропетровщини” та педагогічну ЕКО-майстерню “Екологічна освіта – пріоритетний засіб сталого розвитку. З досвіду роботи педагогів Чернігівщини”». Педагоги Донецького обласного еколого-натуралістичного центру, а саме в.о.директора, завідувачі відділів, завідувач лабораторії, методисти та керівники гуртків (загальна кількість учасників 13 чоловік) брали участь у цих заходах та знайомилися з досвідом колег.
Також впродовж місяця деякі наші педагоги долучалися до наступних заходів: ГС «Освіторія» організувала вебінар «Емоційні хвилинки на уроках»; вебінар «Штучний інтелект на уроках географії: реальні переваги та ризики» від видавництва «Ранок»; науково-практична конференція «Трансформаційні процеси професійного розвитку педагогів в умовах освітніх інновацій» від інституту модернізації змісту освіти; освітній онлайн-форум “Розвиток soft skills в сучасній школі: інструменти, методики, досвіди” від Національного центру “Мала академія наук України” та Лабораторії з розвитку критичного мислення; обласний семінар для керівників учнівських лісництв, вчителів біології та керівників гуртків еколого-натуралістичного напряму «Організація діяльності учнівських лісництв на базі закладів освіти і лісогосподарських підприємств» від Рівненської обласної станції юних натуралістів.
Догори