Історія Бьянки

У конкурсах Донецького обласного еколого-натуралістичного центру бере участь величезна кількість дітей та учнівської молоді, кожен може здивувати своїми здібностями і талантами, продемонструвати вміння та захопити власним творчим «почерком». Власне з однією з таких талановитих дітей ми хочемо Вас познайомити.
Чала Бьянка – учениця 7 класу Білицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 Добропільської міської ради Донецької області, вихованка гуртка “Епіцентр’ ЦТК м.Добропілля. Разом з батьками мешкала у рідному місті, але з початком повномасштабного вторгнення загарбницької орди вони з мамою ще у березні 2022 року виїхали до Львова; а її тато пішов до війська, захищати рідну землю від ворога. У результаті обстрілів їхнє родинне гніздечко було пошкоджено і наразі про повернення додому мова не йде. Та, незважаючи на всі негаразди та перепони, дівчинка не опустила руки і не покинула свої улюблені, звичні захоплення, а їх Бьянка має цілу купу.
От тільки уявіть собі, що ця тендітна дівчинка у свої 13 років малює, займається Петриківським розписом, вишиває, створює різноманітні прикраси та цікаві автентичні вироби, в’яже шкарпетки. Окрім творчості, Бьянка відвідує театральний гурток та займається комп’ютерним моделюванням і ще додатково вивчає англійську мову. А чого вартий особистий рекорд Бьянки, вона прочитала 287 книжок і презентувала це досягнення на загал, закликаючи більше читати, бо вона просто обожнює відкривати для себе чарівний світ книги.
Але і це ще не все, бо у вільний час дівчинка разом з мамою допомагають волонтерам, активно беруть участі у зборах для ЗСУ та відвідують військових у госпіталі, відправляють захисникам на передову необхідні речі та смаколики.
Коли вранці 8 квітня 2022 року терористи здійснили ракетний удар по залізничному вокзалу у Краматорську і дівчинка побачила скільки горя та трагічних наслідків принесла ця смертельна зброя, вона не змогла лишитися осторонь. Бьянка вмовила маму допомогти з організацією виставки її власних робіт і виручені з продажу кошти направили на допомогу постраждалій родині та ще довгий час переймалися їх долею, відслідковували процес реабілітації та щиро раділи відновленню та поверненню до повноцінного життя після протезування.
Бьянка з мамою у вільний час постійно виходять на вулиці Львова з власноруч виготовленими виробами та продають їх охочим придбати оригінальний Хенд мейд. Маючи благородні наміри, героїня нашої розповіді продала навіть виріб з яким зайняла перше місце у обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір», позбавивши себе можливості взяти участь у наступному – всеукраїнському етапі. Зібрані з продажу власних виробів 17000 гривен передала для ЗСУ, бо саме зараз триває збір на евакуаційний автомобіль для однієї
з бригад у гарячих точках. Загалом Бьянка займається волонтерською діяльністю з 10 років і саме у цьому бачить велику місію справжньої людини.
Керівник гуртка, де займається дівчинка та мама, охарактеризували її як веселу, добру, допитливу, відповідальну, цілеспрямовану , комунікабельну та скромну. Адже, маючи такий арсенал захоплень і талантів, перемог та досягнень, допомагаючи тим, хто потрапив у біду, вона зовсім не хизується, а вважає, що це звичайна справа кожного українця і вона просто робить те, що підказує серце і як заведено у їхній родині.
Ми щиро вітаємо Бьянку з перемогою у конкурсі, але найбільша її перемога – міцність духу та віра у людей та нашу безперечну перемогу!!!
Догори