Форум із соціального підприємництва та корпоративної соціальної відповідальності

Упродовж двох днів 17 та 18.11.2021 року у місті Харків (територія Арт-заводу “Механіка”) в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» у співпраці з ГО SILab Ukraine відбувся Форум із соціального підприємництва та корпоративної соціальної відповідальності (далі – Форум).
Мета заходу: визначити пріоритетні вектори розвитку екосистеми для соціального підприємництва східного регіону України.
Форум об’єднав понад 35 експертів з України та інших країн – фахівців з соціального підприємництва, бізнес моделювання, фінансів та продажів та 250 учасників (представників облдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, організацій громадського суспільства, закладів освіти, мікро-, малих та середніх підприємств Луганської, Донецької областей та півдня Запорізької області).
Протягом двох днів йшло обговорювання важливих питань для розвитку соціального бізнесу в Україні: фінансування, підтримка державою, можливості для освіти, пошук партнерів, планування, комунікації, юридичні аспекти.
На Форумі від закладу освіти Донецької області була представлена презентація «Соціальне підприємство ЕкоВарня – екологічна канцелярія». Дану роботу в рамках навчальної програми курсу за вибором «Соціальне шкільне підприємництво» презентували: директор – Вікторія Шубіна, заступниця директорки з виховної роботи – Олена Давідова та учениці – Марія Воронова, Софія Давідова Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Костянтинівської міської ради Донецької області. Команда педагогів та учнів виготовляють екологічну канцелярію: ручки з макулатури; блокноти з аркушів, що залишилися в кінці навчального року; підставки для з різних підручних матеріалів.
Упродовж першого дня Форуму проходив ярмарок соціальних підприємств з усієї України, де підприємці змогли поширити інформацію про власне підприємство та виставити на продаж свої товари.
А, закінчилися два дні насиченої роботи Форуму – форсайтом: бачення майбутнього соціального підприємництва на сході України.
З метою перейняття досвіду щодо створення соціальних підприємств на базі закладів освіти учасником Форуму була завідувач лабораторії екології, енергозбереження та енергоефективності ДОЕНЦ – Ольга Стрілець.

Догори