Алича

Алича добре плодоносить в помірному кліматі, особливо ближче до півдня. Плоди цього дерева схожі на сливи, але мають менші розміри. Залежно від сорту плоди можуть мати різну окрасу – зелені, жовті, бузкові, темно-фіолетові і т.д.
По складу алича схожа зі сливою. Однак обсяг цукру в ній нижче, що є важливим фактором для багатьох людей. Це низькокалорійний продукт – 100 г продукту містить 30 ккал.
У 100 г продукту також міститься 3 мг кальцію, 5 мг магнію і 11 мкг заліза. Ядра плодів містять велику кількість олеїнової і лінолевої кислот. Біологічно активні речовини, що містяться в продукті, покращують роботу травної системи і підвищують імунітет.
Для серцево-судинної системи.
Благотворний ефект на серцево-судинну систему надає вітамін С, якого в складі продукту досить багато.
Для зору.
Один з ключових елементів, необхідних для нормальної роботи зорових органів – вітамін А. Він забезпечує підтримку гостроти зору.
Для імунної системи.
Алича багата антиоксидантами і стимуляторами імунітету. Завдяки цьому зміцнюється імунна система організму, поліпшується загальний стан організму. Вживання аличі дозволяє підвищити природні захисні властивості організму.
Догори