105-та річниця бою під Крутами

В Україні відзначають 105-ту річницю бою під Крутами. 105 років тому, 29 січня 1918 року, на залізничній платформі Крути, від 400 до 600 українських вояків та студентів дали бій 4 тисячам більшовистських загарбників з росії. Цей бій для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Вихованці гуртків Донецького обласного еколого-натуралістичного центру віддали шану стійкості та мужності молодих хлопців, які, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української державності. Години звитяги: “Від героїв Крут до героїв сьогодення – воїнів ЗСУ”, “Герої Крут – для нащадків взірець”, “Вони померли, щоб ми жили…”, “Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного”, “Крути – і сум, і біль, і вічна слава України” – допомогли гуртківцям розширили свої знання про бій під Крутами.
Учнівська молодь ознайомилася з історичною довідкою про ті події та вшанувала пам’ять Героїв Крут. Здобувачі освіти провели паралель між минулими подіями та сьогоденням. Сьогодні, як і 105 років тому, молодь і весь український народ стали на захист демократії і незалежності України.

Догори